Tovorna dvigala

Proizvajamo, projektiramo, montiramo in vzdržujemo tovorna dvigala. Nosilnost, velikost, višino dviganja in hitrost prilagodimo želji kupca. Naše dolgoletne izkušnje omogočajo, da s strokovnim svetovanjem najdemo najboljšo cenovno ugodno in funkcionalno rešitev tudi v primeru namestitve v težavnih prostorskih razmerah.

Tovorno dvigalo je namenjeno za prevoz blaga med dvema ali več etažami. Takšen način prevoza je primeren v proizvodnih obratih in skladiščih. Tovorno dvigalo je montirano v vozni jašek, ki je lahko zidan ali prevlečen s tanko pločevino. Kabina dvigala je izdelana iz jeklenega ogrodja in oblečena z jekleno pločevino. Vodila so iz vlečenih jeklenih profilov, trdo vezana s spojkami in vodena po celotni višini jaška dvigala. Vrata jaška, dvokrilna ali enokrilna, so vgrajena v zid jaška oziroma v portal jeklene konstrukcije. Pogonski agregat se nahaja kjer koli ob voznem jašku dvigala. Na agregat je vgrajen ročni ventil, ki omogoča prisilni spust dvigala v primeru prekinitve električnega toka. Direktno na hidravlične cilindre so montirani povratno blokirni ventili imenovani tudi ventili cevnega loma. Omenjeni ventil, pri povečanem pretoku hidravličnega medija zablokira iztek in tako prepreči nenadzorovano spuščanje dvigala. Tovorno dvigalo je pregledano s strani pooblaščenih organizacij in ima pridobljene vse potrebne ateste.

Tovorna dvigala se večinoma povsem individualne rešitve zato vam priporočamo, da z našim strokovnim osebjem začnete načrtovanje v čim bolj zgodnji fazi graditve objekta.

Tovorna dvigala HIDUS odlikuje enostavnost uporabe in visoka zanesljivost. Vgrajeni kakovostni vgradni deli s svojo kvaliteto zagotavljajo dolgotrajno nemoteno delovanje. Življenska doba tovornega dvigala je cca. 25 let. Zagotavljamo vam 24 mesečno garancijo na vse sestavne dele.

4 stvari, ki jih morate vedeti, ko izbirate tovorno dvigalo

Ali ste vedeli, da obstajajo bistveno drugačni varnostni standardi, povezani z upravljanjem naprave, ki dviguje ljudi, v primerjavi z napravo, ki je zasnovana izključno kot tovorno dvigalo?

Leta 1981 so sprejeli zakonodajo, ki ločuje hidravlična dvigala za premikanje materiala od osebnih dvigal. V naslednjih desetletjih so inovacije prinesle tovorna dvigala ki navpično prenašajo materiale vseh oblik in velikosti. Če morate samo premikati materiale, hidravlična dvigala zagotavljajo večjo produktivnost, večjo varnost ter znatne prihranke pri stroških.

1. Tovorna dvigala se razlikujejo od osebnih dvigal

Največja razlika med tovornimi dvigali in osebnimi dvigali je, da tovorna dvigala ne morejo prevažati ljudi.

Tukaj je nekaj drugih ključnih razlik:

Ker so tovorna dvigala regulirana drugače kot osebna dvigala, jih je mogoče namestiti na lokacijah znotraj in zunaj zgradb.

Vsestranskost nakladanja/razkladanja za razliko od osebnih dvigal, tovorna dvigala ponujajo različne vzorce nakladanja in razkladanja, ki omogočajo maksimalno izrabo prostora.

Nosilnost: večina osebnih in tovornih dvigal je dvižnih naprav razreda A, ki omejujejo težo tovora v “enem kosu” na 25 % navedene nosilnosti dvigala in jih je mogoče naložiti/razložiti samo z ročnimi sredstvi ali ročnim viličarjem. Druga možnost je, da je nosilnost tovornega dvigala omejena le z vrsto (hidravlično ali mehansko) velikostjo vozička in dodanimi možnostmi. Skupni stroški tovornega dvigala so običajno cenejši za namestitev, upravljanje in vzdrževanje kot dvigala za osebe.

2. Prednosti – tovornih dvigal

Če upravljate komercialni ali industrijski objekt, ki ne potrebuje prevoza ljudi, je lahko tovorno dvigalo popolna izbira za prevoz materialov na in iz več nadstropij.

Prednosti namestitve v primerjavi z so:

Nižji vnaprejšnji in nadaljnji stroški vzdrževanja so prilagojeni zahtevam vašega procesa dviganja. Nosilnost nalaganja/razkladanja, število servisiranih nivojev, frekvenca cikla je lahko neomejena. Notranja ali zunanja uporaba, vgradnja v obstoječ jašek dvigala. Eksplozijsko varne komponente, zaključni premazi za zunanja okolja, okolja za pranje ali čiste prostore Integracija s horizontalnimi in avtomatiziranimi sistemi.

3. Izbira pravega dviga materiala za vaše potrebe

Če iščete varen in stroškovno učinkovit način za premikanje samo materialov, ne ljudi, znotraj vašega objekta, je tovorno dvigalo odlična izbira. Da bi vam pomagali izbrati pravo dvigalo za vaše potrebe, se vprašajte:

Kako visoko morate dvigniti materiale?
Kako pogosto jih morate dvigniti?
Kako težak je tovor, ki ga dvigujete?
Kako zdaj dvigujete te materiale?
Potrebujete poseben vzorec nakladanja/razkladanja?
Ali so potrebna vrata in ohišja?
Kje bo postavljeno dvigalo?

4. Stroški tovornega dvigala

Skupni stroški za bodo odvisni od več dejavnikov, vključno z, vendar ne omejeno na: vrsto (hidravlični ali mehanski), Velikost platforme, potrebna nosilnost, Število ravni dostopa , Lokacija namestitve Dodane možnosti / dodatki Glede na številne dejavnike, ki jih je treba upoštevati, je najboljši način za pridobitev natančnih stroškov pogovor z enim od naših strokovnjakov. Izboljšana varnost, povečana učinkovitost in zelo prilagojene rešitve so le nekatere od številnih prednosti, ki jih boste imeli z namestitvijo v vašem podjetju.

tovorno dvigalo

hidus logo mali
Naše podjetje se je specializiralo za
proizvodnjo, montažo in servisiranje
hidravlične opreme (hidravlične dvižne
mize, hidravlična dvigala, hidravlične
pregibne rampe).

Kontakti

HIDUS d.o.o.
Gorišnica 3a, 2272 Gorišnica, Slovenija
Davčna številka: SI28163656

Telefon: +386 (0)2 743 50 33
GSM: +386 41 650 730
GSM: +386 51 327 252

Email: hidus@siol.net

facebook 3 16Facebook
youtube 4 16Youtube

Urnik

ponedeljek
07:00 - 15:00
torek
07:00 - 15:00
sreda
07:00 - 15:00
četrtek
07:00 - 15:00
petek
07:00 - 15:00
sobota
ZAPRTO
nedelja
ZAPRTO

Facebook