Hidravlične dvižne mize

Projektiramo, izdelujemo, montiramo in vzdržujemo dvižne mize. Nosilnost, velikost, višino dviganja in hitrost prilagodimo želji kupca.

Hidravlične dvižne mize so nepogrešljivi pripomočki pri dvigovanju bremen, premagovanju višinskih razlik, posluževanju strojev, nakladanju, dopolnjevanju tehnoloških linij, ipd. V posebnih izvedbah se uporabljajo tudi v gledališčih kot dvižne in potopne ploščadi, kot invalidski odri v individualnih stanovanjih in bolnišnicah, kot “kargo platforme” v letališkem prometu ali kot montažne ploščadi v cestnem in železniškem prometu.

Na hidravlične dvižne mize je mogoče izdelati: gnane ali ne gnane valjčne proge, fiksne ali demontažne zaščitne ograje, vrtljive plošče, plošče s skodeličnim ležajem, lopute, podajalne naprave in drugo.

Hidravlična dvižna miza je sestavljena iz spodnjega in zgornjega okvirja (delovna ploščad), škarjastega dvižnega mehanizma, hidravličnega agregata in elektroopreme. Potrebno silo za dvig dajeta dva paralelno nameščena hidravlična cilindra. Hidravlični agregat in glavna elektro omarica sta lahko nameščena pod ali ob dvižno mizo. Škarjasti mehanizem je lahko eno, dvo ali več stopenjski. Število stopenj je odvisno od velikosti mize ter od želene višine dviganja.

Pod rob ploščadi je montiran varnostni okvir, ki zaustavi spuščanje, če se pod njo nahaja ovira, kot je noga ali roka prisotne osebe. Proti preobremenitvi je dvižna miza varovana z varnostnim (preobremenilnim) ventilom, nastavljenim na nazivno nosilnost. Direktno na hidravlične valje so vgrajeni povratno blokirni ventili (ventil cevnega loma), ki zaustavijo spuščanje  v primeru poškodbe cevovoda.

Hidravlične dvižne mize HIDUS odlikuje enostavnost uporabe in visoka zanesljivost. Vgrajeni kakovostni vgradni deli s svojo kvaliteto zagotavljajo dolgotrajno nemoteno delovanje. Življenska doba  je cca. 25 let. Zagotavljamo vam 24 mesečno garancijo na vse sestavne dele.

   Katalog                                    Rezultat iskanja slik za gallery icon pngGalerija

hidravlične dvižne mize

hidravlična dvižna miza

Ta članek podrobno obravnava hidravlične dvižne mize

Kaj je hidravlična dvižna miza ?

Dvižna miza je platforma, ki lahko drži materiale ter jih dviguje, spušča in prilagaja na poljubno višino, da ustreza potrebam in zahtevam uporabnika. So podprte z močnim, togim in stabilnim osnovnim okvirjem, ki je nameščen ravno na tleh, v jami ali je opremljen s koleščki ali kolesi.
Večina dvižnih miz ima hidravlično gnane škarjaste noge, ki zagotavljajo ravno in enakomerno navpično gibanje za gladko delovanje in pozicioniranje.

Hidravlična dvižna miza

Dvižne mize so lahko dostopna delovna površina, ki jo je mogoče prilagoditi potrebam različnih industrijskih procesov, kot so sortiranje delov, popravila, držanje orodja ali zagotavljanje prilagodljivega delovnega prostora v omejenem ali zaprtem prostoru. Kot ergonomsko oblikovano orodje dvižne mize zagotavljajo nizek stres, udoben in priročen delovni prostor.

Vrste dvižnih miz glede na moč in dvižni mehanizem

Dvižne mize so praktična industrijska rešitev za premikanje, dvigovanje, pozicioniranje in prenos bremen. So stroškovno učinkovita in varna rešitev za pomoč delavcem in ohranjanje njihovega zdravja. So odlična rešitev za izboljšanje produktivnosti, hkrati pa zagotavljajo povečano delovno površino. Obstaja veliko vrst dvižnih miz, od katerih so nekatere posebej zasnovane za potrebe enega samega procesa. Vrste dvižnih miz lahko razdelimo na več načinov, pri čemer sta najpogostejša vir energije in dvižni mehanizem.

Kako delujejo hidravlične dvižne mize

Dvižne mize imajo različne oblike dvižnih mehanizmov in načina njihovega napajanja. Vsak tip dvižne mize ustreza procesu, za katero je bil izdelan. Ne glede na številne konfiguracije ima vsaka enako osnovno funkcijo: dvig bremena za lažje delo in transport. Čeprav obstaja veliko različnih dvižnih miz, ima vsaka vrsta štiri osnovne značilnosti, ki so podstavek, ploščad, noge in vir moči ali dviga. Ti štirje elementi so potrebni za podpiranje tovora in njegovo gladko in varno dvigovanje.

Uporaba hidravlične dvižne mize
Dvižna plošča sedi na nogah, ki se premikajo gor in dol. Pod ploščo so pri večini dvižnih miz kolesa, ki se kotalijo znotraj spodnje strani plošče. Velikost dvižne plošče se ujema z velikostjo največjega predmeta, ki ga boste postavili nanjo ali nekoliko večja. Namen dvižne plošče je držati predmete ali bremena na mestu med dvigovanjem bremen. Platforma je lahko poljubne velikosti, vendar ne manjša od dolžine in širine škarij ali podlage. Po drugi strani pa je lahko večji in širši od škarij ali podstavka. Za platforme je na voljo več dodatnih funkcij, ki vključujejo omejevalnike tekočih trakov, nagibanje in spone.

Platforma
Dvižna zmogljivost je odločilni dejavnik pri oceni dvižne mize. Ocena temelji na količini, ki jo lahko prenese, ko je naložena. Če se miza uporablja za valjanje tovora, kot so paletni vozički, zvitki papirja ali jekleni koluti, bo imela dve dodatni oceni, in sicer končno obremenitev ene osi in stransko obremenitev. Vrednosti stranske in končne obremenitve veljajo, ko je miza v dvignjenem položaju.

Dvigovanje mize
Večina dvižnih miz ima škarjaste noge, ki držijo ploščad in tovor. Noge, ki so v kompletu po dve, so povezane s podstavkom in platformo. Platforma se dvigne navpično, ko se škarjaste noge odprejo. Obstajajo različne različice konstrukcije škarjastih nog. Pri eni vrsti ena noga miruje, druga pa se premika. Druge vrste škarjastih nog vključujejo gibanje obeh nog. Noge se naslanjajo na priložena kolesca, ki se nahajajo na dnu in pod mizo. Ko je dvižni mehanizem aktiviran, se valji premikajo drug proti drugemu ali proti mirujoči nogi, ploščad pa se pomika navzgor. Hitrost dviganja in spuščanja določa motor, ki ga je mogoče nastaviti glede na vrsto mize.

Spuščanje mize
Gibanje dvižne mize navzdol skrbno nadzoruje motor, tako da se ne premika prehitro in ohranja tovor stabilen. Če pride do izpada elektrike ali ovire, se miza samodejno ustavi. Hitrost navzdol je funkcija motorja, ki je lahko hidravlični, električni ali pnevmatski. V primeru hidravlične dvižne mize je pretok tekočine iz hidravličnega cilindra krmiljen s pretočnim ventilom.

Osnova mize
Podnožje je izdelano iz toge in robustne kovine. Je temelj  in ima tirnice za vodilne valje. Podstavek drži in podpira strukturo in komponente. Velikost podnožja je določena z velikostjo ploščadi, njeno zmogljivostjo in načinom nalaganja in razkladanja. Osnovni okvirji se lahko namestijo v jame, na kolesa ali koleščke ali pa so pritrjeni na tla, pri čemer je talno nameščena različica najpogostejša. Pravokotno podlago in valje lahko vidite na spodnji sliki. Ta model ima dva cilindra za hidravlični mehanizem.

Osnovni okvir
Škarjaste noge so navpični elementi, ki so nameščeni pod ploščadjo in na podstavku. So del mehanizma, ki dviguje in spušča mizo ter premosti vrzel med podstavkom in ploščadjo. Škarjaste noge dvigajo in spuščajo ploščad na različne nivoje ter usmerjajo tovor. Kosi kovine pod spodnjo mizo, ki ležijo na njenem dnu, so noge za to dvižno mizo na hidravlični pogon. Moč dvižne mize Moč za dvižno mizo je na voljo v več oblikah. Čeprav je hidravlični pogon precej pogost, se uporabljajo tudi pnevmatski, električni, verižni, jermenski in drugi pogoni. Pri dvižnih mizah na ročni pogon črpalka dvigne in spusti mizo, ki jo je mogoče aktivirati z nogo ali roko. Elektromotorji se uporabljajo za hidravlične mize za napajanje hidravličnih cilindrov. Elektromotorji so lahko enosmerni ali izmenični, odvisno od vrste mize. Hidravlične in pnevmatske dvižne mize lahko poganjajo ročno ali elektromotorji.

Prednosti dvižnih miz

Dvigovanje je običajen del industrijskih operacij in zahteva težka orodja. Uporaba delavcev za ponavljajoče se dvigovanje lahko povzroči utrujenost, poškodbe, upočasnjeno produktivnost, neučinkovitost in nesreče. Medicinska znanost je dokazala, da lahko neprekinjeno gibanje navzgor in navzdol, če se izvaja nepravilno, povzroči poškodbe mišic rok, nog in hrbta. Dvižne mize so bile zasnovane kot ergonomska rešitev teh težav. Izdelek, nameščen na pravi ravni in višini, rešuje široko paleto fizičnih in duševnih težav. Uporaba dvižne mize poveča produktivnost delavcev in njihov odnos do dela.

Stabilna platforma
Stabilnost dvižne mize prinaša številne prednosti, med katerimi je najpomembnejša varnost materialov, ki so postavljeni na mizo. Počasno enakomerno dvigovanje in spuščanje materialov odpravlja možnost izgube dragocenih izdelkov, delov in opreme zaradi padca.
Trdna platforma odpravlja nevarnost nihanja ali nezavarovanosti tovora.

Prednost višine
Dvižne mize je mogoče oblikovati tako, da dosežejo poljubno višino. Ko je dosežena nastavljena višina, jo miza obdrži tudi v primeru izpada električne energije.

Vsestranskost mize
Vsestranskost je ena od ključnih prednosti uporabe dvižnih miz. Ne glede na delovanje so dvižne mize na voljo za transportne ploščadi, jih je mogoče nagniti in so opremljene s posebnimi pritrdilnimi elementi, kot so spone, tirnice in naprave za daljinsko pozicioniranje. Dvižne mize so na voljo v neskončnem številu dizajnov, konfiguracij in oblik, od katerih je vsaka sposobna izpolniti potrebe določenega delovnega procesa.

Mobilnost dvižnih miz
Prenosne ali mobilne dvižne mize postajajo vse bolj priljubljene. Imajo možnost, da se postavijo na območja z omejenim delovnim prostorom, da zagotovijo stabilno delovno območje. Ko je treba težko orodje premakniti na popravilo, vendar ga viličar ne more doseči, je mobilna prenosna dvižna miza idealna rešitev za težavo.

Vzdrževanje mize
Vsaka dvižna miza je zasnovana tako, da prenese najtežje pogoje. So trdo delujoče robustno orodje, ki se lahko kosa z zmogljivostjo težkih strojev in orodij. Ne glede na pogoje lahko dvižne mize zdržijo brez potrebe po popravilih, prilagoditvah ali posodobitvah. V mnogih primerih bodo prekašali vsak kos opreme v objektu.

Napredno programiranje
Pogost del naprednejših dvižnih miz je programljivost, kjer je mogoče višinske položaje, gibanje in obremenitve programirati v sistem za rokovanje. Ta posebna funkcija je potrebna za delovne procese, ki zahtevajo pravočasne in takojšnje odzive.

Ergonomsko oblikovanje
Bistveni del vsakega industrijskega delovanja so učinkovitost, kakovost in zmogljivost. Te cilje je mogoče doseči le, če osebje, ki opravlja vsako nalogo, deluje po najboljših močeh. Telesna in duševna bolečina lahko povzroči pomanjkanje truda, slabo delovanje in neučinkovitost. Ergonomska oblika dvižnih miz ima večjo korist poleg lajšanja mišičnih bolečin. Vsak delovni proces zahteva določeno mero mentalne moči za dokončanje. Dvižne mize in njihova prilagodljivost olajšajo številne skrbi, ki jih imajo delavci, ko je treba opraviti nalogo, ki vključuje veliko breme.

Navpični obseg
Navpični razpon dvižnih miz je z razvojem večstopenjskih dvižnih miz neomejen. V mnogih pogledih lahko dvižne mize delujejo kot dvigala in delavci, ob upoštevanju ustreznih varnostnih ukrepov, na katero koli višino v objektu.

Zaključek

Dvižna miza je platforma, ki lahko drži materiale ter jih dviguje, spušča in prilagaja na poljubno višino, da ustreza potrebam delovnega procesa in zahtevam uporabnika. Dvižne mize so lahko dostopna delovna površina, ki jo je mogoče prilagoditi potrebam različnih industrijskih procesov, kot so sortiranje delov, popravila, držanje orodja ali zagotavljanje prilagodljivega delovnega prostora v omejenem ali zaprtem prostoru. Dvižne mize so odlična rešitev za izboljšanje produktivnosti, hkrati pa zagotavljajo večji delovni prostor. Ključni dejavnik pri uporabi in izbiri dvižnih miz je njihova zasnova in obremenitve, ki jih prenašajo. Ne glede na številne konfiguracije ima vsaka dvižna miza enako osnovno funkcijo: dvig bremena za lažje delo in transport.

Iskanje

Kontaktni obrazec

Niste našli željene informacije? Pišite nam in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

    S klikom na gumb “pošlji” se strinjate z varstvom osebnih podatkov.